Nyhedsbrev

Kawasaki nyhedsbrev

22 Oktober 2010 Import af nye og brugte køretøjer og Jetski

Verdensomspændende kommunikation og internettet gør det nemt at købe en motorcykel, ATV eller Jetski fra den anden side af kloden. Der er dog et par ting der bør tages i betragtning inden man begiver sig ud i sådan et projekt.
For det første, hvilket land kommer køretøjet fra? Hvis det stammer fra et Europæisk land og er importeret og distribueret af Kawasaki er der garanti for at det overholder Europæisk og Dansk lovgivning. Du bør derfor sikre dig at du får alle de nødvendige originale dokumenter for køretøjet som dokumentation herfor.

Produkter der oprindeligt er bestemt for andre markeder så som Japan, USA, Canada og Asien overholder ikke nødvendigvis Europæiske krav og lovgivning og må derfor ikke uden videre benyttes i Danmark. Her vil yderligere tests og modifikationer ofte være nødvendige.

Fra 1. januar 2010 vil du, som privat person, være ansvarlig for at have sat et produkt på markedet hvis du vælger at importere fra et andet land. Dvs. at du vil være ansvarlig for at produktet overholder gældende lovgivning og krav på det marked du importerer til. Ligeledes er du forpligtet til at opbevare alt dokumentation i minimum 10 år, også selvom du skulle have solgt produktet igen.

Husk også at Kawasaki ikke nødvendigvis har reservedele til modeller der kommer fra markeder udenfor EU.