Nyhedsbrev

Kawasaki nyhedsbrev

5 September 2011 Sykes vinder første WSBK race på Kawasaki Ninja ZX-10R!

Efter at have kvalificeret sig som nr. 6 på Nürburgring sikrede Tom Sykes sig en fantastisk debut sejr på den nyeste Ninja ZX-10R.
Dette er Kawasaki’s første WSBK sejr siden 2006, hvor Chris Walker fik maksimum point i Assens. Samtidig er sejren også Tom’s første i hans WSBK karriere og den sender ham ind på en samlet placering som nr. 11, kun et point fra top 10.

Det var en dramatisk dag for Tom som kom godt fra start, men faldt tilbage til en 11 plads efterhånden som han mistede grebet med baghjulet, i takt med at banen blev våd. Hans ankel er stadig ikke 100% i orden efter hans store styrt på Silverstone, men i det våde løb kørte Tom kontrolleret og da den førende kører - Noriyuki Haga - mistede sin føring slog Tom til, og formåede at holde placeringen med 4 sekunders føring fra nr. 2 Sylvain Guintoli.

Joan Lascorz kørte et stærkt løb på sin Ninja ZX10-R hvor han, efter en start i 4 række, på imponerende vis formåede at kæmpe sig frem til en 7 plads. Han havde dog ikke den samme føelse med banen i det andet regnfulde løb som Tom, og han sluttede som nr. 11. Han ligger nu nr. 13 i den samlede stilling, 2 point efter Tom Sykes.

Tom Sykes: “At vinde mit første World Superbike er ikke mindre end fantastisk. Alle på Kawasaki teamet ved at hver gang jeg sætter mig i sadlen på Ninja’en er det alt eller intet. Det er sådan jeg kører og i dag bar min dedikation frugt i det andet løb. Jeg fik et godt forspring da banen var vådest, men desværre svandt mit forspring ind da banen tørrede mere op, og jeg kom under pres fra Sylvain. I det første løb gik alt som planlagt fra starten, men det forkerte dækvalg sammenholdt med min fysiske skavank hjalp ikke på situationen, så da det begyndte at regne lo jeg stille for mig selv. Vi ændrede indstillingerne på cyklen en del fra sidste gang i Misano da vi fik pole possition så det er klart at det var noget af en satsning i regnvejret, men det fungerede bare fantastisk”